‘De ce nu imi creste numarul de stele la echipa?’

Ma uitam pe clasamentele diviziilor III si vad echipe care, inca au, aproximativ, aceeasi putere a echipei ca in primele doua sezoane ! Nu stiu daca s-ar putea numi lipsa de interes, din moment ce echipele sunt inca active, ci mai degraba lipsa de informatie !

‘ De ce nu imi creste numarul de stele la echipa ?

Am primit PPM mail, de nenumarate ori, aceasta intrebare. Raspunsul este foarte simplu: antrenamentuljucatorilor este gresit !

Multi dintre noi, daca nu chiar toti, cel putin in primul sezon, am adoptat aceeasi metoda de antrenament: main skill cat cuprinde ! Datorita acestui fapt, au aparut diferente mari intre echipele din tara noastra si cele din Slovacia, Cehia, Ungaria, etc, care isi antrenau jucatorii intr-un mod corect ! Normal ca ne-am pus intrebari, si intr-un final s-a aflat motivul: cresterea numarului de stele nu consta doar in antrenamentul skill-ului principal ci si in cel al secundarelor.

O sa va intrebati, ‘ok, dar in ce raport trebuiesc antrenate aceste atribute?’…

Raspunsul la aceasta intrebare inca nu se stie (in mod oficial) dar pe forumuri circula mai multe variante. Eu am sa va povestesc despre varianta mea !

Un matematician german, pe baza celor prezentate in ghid:

Un jucător cu atribute 180 – 25 – 25 sau 70 – 90 – 90 /unde primul este principalul atribut, iar ultimele două sunt atributele secundare ale postului/ nu este la fel de bun pentru respectiva poziţie ca un jucător cu atributele 120 – 30 – 50. Similar, un jucător cu atributele 130 – 80 – 30 sau 80 – 80 – 80 nu este la fel de bun ca un jucător cu atributele 100 – 80 – 50.

a facut unele calcule si a ajuns la concluzia ca skill-urile secundare trebuiesc sa fie egale cu 0.233 pana la 0.333 din main skill.

In acelasi timp, letonii au pus in practica diferite tipuri de antrenament pentru portarii lor, si au observat ca cea mai buna imbunatatire a numarului de stele de realizeaza atunci cand jucatorii sunt antrenati intr-un raport2/1/1.

Cu siguranta ati tot auzit de 2/1/1, dar haideti sa vedem propriu zis si ce inseamna.

Ghidul de hockey prezinta urmatoarele atribute pentru fiecare pozitie:

Portar:  Portar (atribut principal); Tehnică, Pase (atribute secundare);

Fundaș: Apărare (atribut principal); Pase, Agresivitate (atribute secundare);

Centru: Atac (atribut principal); Pase, Tehnică (atribute secundare);

Aripă: Atac (atribut principal); Tehnică, Agresivitate (atribute secundare);

Raportul 2/1/1 pentru portar, inseamna ca valoarea atributelor Tehnică, Pase trebuie sa fie egala cu jumatate din valoarea atributului Portar.

Raportul 2/1/1 pentru fundas, inseamna ca valoarea atributelor Pase, Agresivitate trebuie sa fie egala cu jumatate din valoarea atributului Apărare.

Raportul 2/1/1 pentru centru, inseamna ca valoarea atributelor Tehnică, Pase trebuie sa fie egala cu jumatate din valoarea atributului Atac.

Raportul 2/1/1 pentru aripa, inseamna ca valoarea atributelor Tehnică, Agresivitate trebuie sa fie egala cu jumatate din valoarea atributului Atac.

Exemplu:

Un portar cu skill-urile:

Portar: 100

Tehnică: 10

Pase: 10

va scoate aproximativ acelasi numar de stele/pucuri ca un portar cu skill-urile:

Portar: 20

Tehnică: 10

Pase: 10

Asemanator, un portar cu skill-urile:

Portar: 40

Tehnică: 50

Pase: 50

va scoate aproximativ acelasi numar de stele/pucuri ca un portar cu skill-urile:

Portar: 40

Tehnică: 20

Pase: 20

Important este ca intotdeauna sa mentineti acest raport intre valorile atributelor jucatorilor. Puneti in practica un antrenament prin care sa incercati echilibrarea acestor atribute. Poate ca va dura ceva timp dar cu siguranta veti observa schimbari inca din primele 2 saptamani.

Sfat util:

In cazul in care unul din jucatori are potentiale mici (pentru inceput sub 50) pe unul din cele 3 skill-uri antrenabile, ati face bine sa renuntati la acel jucator (concediere sau vanzare pe piata transferurilor). Cereti sfatul (pe forum) celor mai experimentati inainte de a concedia un jucator, pentru ca este posibil ca valoarea acestuia sa fie mare !

Daca aveti intrebari sau neclaritati, va rog sa le postati si va voi raspunde dupa doar cateva minute !

Reclame
Acest articol a fost publicat în Pentru incepatori. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s